איך בוחרים את סוג המזון המתאים לכלב? מה מותר ומה אסור לו לאכול?
ואיך אפשר לרענן אותו בקיץ? המדריך המלא לתזונה של הכלב
לתזונה נכונה ומאוזנת יש חשיבות רבה גם כשמדובר בכלבים. הדבר הראשון שצריך להקפיד עליו הוא מזון איכותי העונה על הצרכים המשתנים של הכלב הגדל, שימנע גם, ככל האפשר, בעיות בריאותיות בעתיד. מה חשוב לדעת על תזונת כלבים וכיצד תדאגו שכלבכם יאכל בצורה נכונה ובטוחה? טיפים להאכלה נכונה של כלבים:
5. מזונות אסורים
זכרו שיש מאכלים אסורים שאין לתת לכלב בכל גיל, כגון: שוקולד, בצל, שום, ברוקולי, כרובית, אלכוהול, אפרסק, ענבים, צימוקים, פטריות, בצק, עצמות ומאכלים מטוגנים ומתובלים. מזונות אלה עלולים לגרום להקאות, שלשולים, דיכאון, רעידות, חום גוף גבוה, פרכוסים, במקרים חמורים זה אף יכול להסתיים במוות.
6. החלפת מזון
במידה ומחליפים את סוג האוכל רצוי להתחיל בערבוב של המזון הישן והחדש שני הסוגים בכדי למנוע בעיות עיכול. יש לבצע זאת גם במצב שבו מחליפים את המזון בסוג איכותי יותר. במידה ומדובר במזון שגרם לכלב לאלרגיה ניתן להחליף מיידית ללא תקופת הסתגלות. כשמדובר גורים, בהתחלה מאכילים אותם במזון רטוב ולאחר מכן, מרגילים אותם בהדרגה לאוכל יבש.
7. קצב אכילה
אם הכלב אוכל מהר מדי, דבר שעלול להזיק לו - אפשר לשים לו כדור בתוך צלחת האוכל. הכדור ישמש כמכשול שיעכב את קצב הזלילה שלו.
8. טריות
טיפ מצויין לשמירה על טריות המזון הוא שימוש בקנקנים מפלסטיק כדי לאחסן את המזון. כך קל יותר למזוג את האוכל לצלחת והאוכל נשמר טרי.
1. סוג המזון
הכלב צריך לאכול רק מזון מותאם לכלבים. במקרה של גורים יש מזון מותאם לגורים. רצוי לבחור בחברה מוכרת ואמינה שמייצרת מזון איכותי לכלבים. תמיד כדאי להתייעץ עם וטרינר ו/או בעלי כלבים אחרים מאותו סוג. אם רוצים לצ'פר את הכלב – יש בחנויות לחיות "ממתקים" שמיועדים לכלבים.
2. עקביות
בחרתם סוג מזון – הקפידו שזה יהיה המזון היחיד שהוא יאכל. אין לו בעיה עם זה והוא לא צריך גיוון. בכל מקרה, לא מומלץ להרגיל אותו לאכול שאריות מהאוכל שלכם, משום שזה עלול לגרום לו לבעיות בריאות ולהשמנה מיותרת.
3. מינון
קבעו את המנה היומית של הכלב. לרוב, על שקית האוכל מצוינת המנה היומית המומלצת הנקבעת על פי משקלו של הכלב. הקפידו על ההמלצות, השתמשו בכוס המדידה וחלקו את המנה היומית לאורך היום לכמה ארוחות קטנות - בהתאם לגיל הכלב (רצוי להתייעץ עם וטרינר).
4. שתייה
מים מסייעים לכלבים לעכל את המזון, לספוג את החומרים המזינים אותו ולסלק את הפסולת הבלתי רצויה. כלב שיאבד מים בכמות של כ-10% ממשקל גופו, מסכן קשות את תפקוד המערכות בגופו. הקפידו שלכלב יהיו מים טריים כל הזמן בכלי המתאים.